Božićno selo gornji dolac

Otvoreni smo od subote 26.06 svaki dan od 14 do 22 sati.

Saznaj više

OBAVIJESTI

Datum: 23.6.2021.

Razgledavanje domaćih i divljih životinja - mini zoo Izletište Lučić (Božićno Selo ) u Gornjem Docu udaljeno je svega 35 km od Splita i 25 km od Omiša. Naše izletište dom je nesvakidašnim životinjama za ovo područje. U ugodnoj šetnji našim stazama itako možete vidjeti himalajske koze , kamerunska ovce , minestota svinje , konje , setlandske ponije , krave , ljame , magarce , ovce , golubove , grlice , zlatne fazane , Emu a imanjem s šetaju mace jeleni lopatari i muflon. Za veće skupine tj. organizirane posjete razgledavanje životina odvija se u pratnji domaćina koji će vam odgovoriti na sva pitanja u vezi životinja. Naći će se tu i pokoja anegdota iz života na OPG Lučić.

• Zabavne igre za djecu
Prostrano imanje izletišta Lučić idealno je za djecu jer nudi razgledavanje životinja, mnogo prostora za šetnju, trčkaranje i igru daleko od gradske vreve i opasnih prometnica. Izletište "Lučić" idealno je za organizirane posjete djece vrtićke ili školske dobi tj. organizaciju škole u prirodi.

• Hrana i piće
Ponuda izletišta "Lučić " obuhvaća široki raspon gotovih jela i jela po narudžbi, s roštilja , pića i slastica. Pripremamo sva jela našeg kraja , cijene su pristupačne, a ljubazno osoblje pobrinut će se za dobru atmosferu. Peke i Janjetina s ražnja sprema se isključivo po naružbi.

Zavisno od vremenskih prilika, (godišnjeg doba) i želja posjetitelja, hranu i piće poslužujemo u autentičnoj konobi ili na terasi. S trenutnim kapacittom izletište "Lučić " vrlo je pogodno za proslavu:
• krštenja
• krizmi,
• rođendana,
• manjih svatova,
• proslave godišnjica mature,
kao i svih drugih svečanih događanja u vašoj obitelji

Zasebna jedna prostorija, kapaciteta 20 do 45 mjesta i druga od 45 do 70 mjesta , interesantna je poslovnim korisnicima za organizaciju:
• poslovnih ručkova,
• svečanih sjednica,
• proslava obljetnica,
• prezentacija vaših proizvoda.
Izdvojenost izletišta vrlo je pogodna za "team bilding" i "team spirit" druženja. Za organizirane posjete (više od 20 osoba) nudimo mogućnost dogovora oko menija.

250 metara od izletišta imamo i prirodni zog za balote kojeg nikog ne ostavlja ravnodušnim. U samom Mosora ograđeno kamenim suhozidom teren od 800 M2 okružen šumom prirodnim hladom idealan je za dječice igraonice a isto tako kao i zog za balote.

Isto tako nudimo tečajeve pečenja soparnik spremanje kruha ispod peke i ostalih specijaliteta poljičkog kraja.

Sve informacije i rezervacije na Mob 0912014790
Otvoreni smo od subote 26.06 svaki dan od 14 do 22 sati.
Veselimo se Vašem dolasku


Datum: 26.11.2020.

Božićna čarolija na sjeveroistočnim padinama Mosora i službeno je trebala početi ove subote u 17 sati kada je planirano svečano otvaranje bajkovitog Božićnog sela u Docu Gornjem, točnije zaseoku Nart, za kojeg je zaslužan je Tihomir Lucić. Međutim, nakon što je premijer Andrej Plenković javnosti predstavio nove epidemiološke mjere Lucić je odlučio sve odgoditi, a isto je jutros učinila i obitelj Salaj sa svojom Božićnom bajkom u Grabovnici pored Čazme.

- S obzirom na nove mjere koje stupaju na snagu 28. studenog, naša manifestacija se nažalost neće moći održati i svoja ćemo vrata otvoriti čim to bude moguće, odnosno kad popuste mjere, rekao nam je Lucić

Datum: 1.11.2020

U Dolcu Gornjem, ali ne onom što odmah vuče na poznatiji Primorski, nego onom istočnijem, put Omiša, podno sjeverne strane Mosora, kada zapuše bura, hladno je, rekli bi na selu, ka u jaceri. Mrznu ruke, mrznu noge, ledeno je i kada se po školski slojevito obučeš. Kraj je to tipični dalmatinski brdski, s višetonskim gromadama od stina, s putevima u brdo koji vode negdje, nigdje. Oni što su se kroz godine u kojima se trbuhom za kruhom, i privučen svjetlima grada polako iseljavao ljudski život, gubili pod slojevima šiblja, grmlja, odrona.